Inhaberin des Lehrstuhls für Öffentliches Recht mit dem Schwerpunkt Völkerrecht, insbesondere Seerecht an der Christian-Albrechts-Universität zu Kiel und Ko-Direktorin des Walther-Schücking-Instituts für Internationales Recht. Mitglied des Exzellenzclusters „Ozean der Zukunft“ und seit November 2017 dessen Ko-Sprecherin. Adjunct professor an der Dalhousie University in Halifax, Kanada. Von 2013-2018 adjunct professor am K.G. Jebsen Centre for the Law of the Sea an der Arktischen Universität Norwegens, Tromsø. Mitglied des Landeverfassungsgerichts Schleswig-Holstein. Im Zentrum ihrer Forschungs- und Publikationstätigkeit stehen das internationale Seerecht und das Umweltvölkerrecht. Professor of public law with a focus on public international law including the law of the sea at Kiel University and co-director of the Walther Schücking Institute for International Law. Member of the Cluster of Excellency „Future Ocean“ and, since 2017, one of the co-speakers. Adjunct professorship at Dalhousie University in Halifax and was adjunct professor at the K.G. Jebsen Centre on the Law of the Sea at the Arctic University of Norway (Tromsø) from 2013 to 2018. Member of the Constitutional Court of Schleswig-Holstein. Her main areas of research focus on the law of the sea and international environmental law.